Locatie

In bovenstaande kaart staan verschillende interessante locaties rondom de projectlocatie aangegeven, zoals scholen en restaurants. Klik op één van de symbolen om de locatie te bekijken.

Bereikbaarheid

In De Veense Poort woont u prima qua bereikbaarheid. Door de centrale ligging in Nederland met toegang tot belangrijke hoofdwegen is Veenendaal uitstekend bereikbaar. Via de vlakbij gelegen Rondweg-West bent u snel op de A12 en binnen een half uur in Utrecht of Arnhem. Binnen de stad is de fiets de meest logische vervoerskeus. Vanuit De Veense Poort is het via de Nieuweweg ca. 10 minuten fietsen naar het centrum.

Ook het openbaar vervoer is goed geregeld. Binnen de gemeente liggen twee spoorwegstations aan de Veenendaallijn; Veenendaal West en Veenendaal Centrum met verbindingen naar bijvoorbeeld Rhenen, Utrecht en Amsterdam Centraal. Daarnaast ligt in het aangrenzende dorp De Klomp station Veenendaal-De Klomp aan de Rhijnspoorweg met treinen naar Arnhem – Nijmegen en Utrecht Centraal. Tevens zijn er directe busverbindingen met onder meer Amersfoort, Zeist en Leusden, Wageningen en Driebergen.

Veenendaal, jong van geest

Veenendaal, in de volksmond ook wel ’t Veen genoemd, telt ruim 63.000 inwoners. Het is een groeiende, jonge leefstad en grenst met de zuidkant direct aan de Utrechtse Heuvelrug. Centraal gelegen en goed bereikbaar! De stad kent veel voorzieningen, goed onderwijs en een bloeiend cultureel leven met voor ieder wat wils.

Een hapje eten of een mooie wandeltocht maken. In de omgeving van de Utrechtse Heuvelrug kun je fietsen en wandelen in het groen, alsook in de aangrenzende bossen en weilanden. Er kan worden gekanood in de Grift. Het weidse groen en de bruisende stad; die combinatie tref je aan in Veenendaal.

Winkelstad van de regio

Veenendaal is winkelstad bij uitstek. U vindt hier een compleet centrum met meer dan 300 winkels. Het aanbod van winkels is zo breed dat mensen vanuit de regio hier vaak komen om te winkelen.

Deels overdekt zijn winkelcentrum De Passage, Corridor en Scheepjeshof. De Hoofdstraat, Hoogstraat en de Markt werden in 2011 vernieuwd waardoor winkelen nog prettiger is. Veenendaal loopt voorop in Nederland op het gebied van Het Nieuwe Winkelen en de technische mogelijkheden die klanten en winkelend publiek worden geboden. Dat gaat gepaard met een hoger serviceniveau en een uitstekende ICT-infrastructuur. In de afgelopen vijftien jaar is aan de Markt in Veenendaal ook het horeca-aanbod substantieel toegenomen. Gewoon gezellig.

Oud & nieuw gaan mooi samen

Veenendaal wordt completer. Het centrum is volop vernieuwd en heeft daarmee een eigentijdse, open en moderne uitstraling gekregen die past bij deze tijd. Er is een nieuw gemeentehuis gekomen, een nieuw Raadhuisplein, de Cultuurfabriek en de Bernard van Kreelpoort. Oud en nieuw worden in Veenendaal goed gecombineerd.

Nieuwe bouwwerken geven een knipoog naar het verleden. De Cultuurfabriek verwijst naar de wolindustrie met het breipatroon in de gevel. De Brouwersgracht die straks stroomt door het centrum van Veenendaal verwijst naar de waterpartijen uit het vroegere Veenendaal. Daarnaast leggen de namen van de gebouwen en de straten duidelijk de link naar vroegere tijden. Zo gaan oud en nieuw harmonieus samen.